• JPD

Konkurs: Magija je u rukama nastavnika

↓Pravila konkursa

↓Saglasnost za objavljivanje fotografija i snimaka maloletne dece

NALED i Organizacija za razvoj karijere i omladinskog preduzetništva „Connecting“ u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja, i Republičkim sekretarijatom za javne politike, i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) organizovali su Konkurs za izbor najbolјih primera nastave na dalјinu pod nazivom "Magija je u rukama nastavnika".

Nove okolnosti i promene koje se dešavaju podstiču nas da im se stalno prilagođavamo i da konstantno učimo. Kako se deo obrazovnog procesa koji je funkcionisao u učionicama preko noći „preselio“ u e-prostor, izazov da mu se prilagodimo bio je veliki, ali otvario je i ogromnu mogućnost za kreativnost i nove ideje.

Imajući u vidu da pokazana inovativnost u izvođenju nastave u promenjenim uslovima zaslužuje široko društveno priznanje, konkurs je otvorio priliku za predstavljanje ideja nastavnika i stručnih saradnika u državnim ili privatnim osnovnim i srednjim školama koji su u proteklih godinu dana imali vodeću ulogu u osmišlјavanju i izvođenju određenog oblika nastave na dalјinu.

Prijavljivanje je bilo omogućeno od 22.aprila do 31.maja 2020. nakon čega je među više od 700 pristiglih prijava glasanjem izabran pobednik prema glasovima publike, a stručni žiri izdvojio je najbolje primere nastave na daljinu u širokoj i specijalnim kategorijama, kao i pohvaljene primere. www.jpd.rs/online-nastava.

O nagrađenim primerima odlučivao je Stručni žiri u sledećem sastavu:

    –  Olivera Todorović, pomoćnica direktora ZUOV

    –  Deniz Hoti, izvršni direktor Connecting

    Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice Petnica

    Milan Petrović, team leader organizacije “Nauči me”

    Nevena Mladenović Blagojević, odgovorna urednica školskog programa RTS

    Nebojša Vasiljević, direktor fondacije Petlja

    dr Miroslav Marić, vanredni profesor za računarstvo i informatiku, Matematički fakultet

    dr Slavica Jašić, načelnica Odeljenja za oblasti predškolskog i osnovnog obrazovanja i vaspitanja, Ministarstvo prosvete

    mr Vesna Muratović Drobac, prosvetni savetnik, Školska uprava Beograd

    Miodrag Savović, prosvetni savetnik, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

    Jasna Radojičić, savetnik u Sektoru za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

Za sva dodatna pitanja, možete nam se obratiti na mejl: konkurs@jpd.rs.

 

 

   

vest34.jpg